Keuzemodel warmtenet aansluiten bestaande bouw

Bestaande woningen aansluiten op een warmtenet kan op verschillende manieren. Met het 'keuzemodel bestaande bouw aansluiten op een warmtenet' krijgen warmtebedrijven en eigenaren van een gebouw inzicht in de verschillende technische mogelijkheden en hun voor- en nadelen. Je krijgt daarnaast een overzicht van de kosten vanaf de hoofdleiding in de straat tot en met de aflevering van de woningen. De bouwkundige en technische installatie kosten na de afleverset zitten ook in dit model.

Download het keuzemodel (.xls)

Drie basistype woningen

Het model gaat uit van drie basistypes woningen: 

  • Eengezinswoningen 
  • Portiekflat  
  • Galerijflat  

Deze drie type woningen dekken een groot deel van de bestaande woningvoorraad. In het model gaan we ervan uit dat de woningen een individuele gasgestookte combinatieketel hebben. Daarnaast is er alleen sprake van warmtelevering.  

Versies van het model

Het keuzemodel is een exceldocument en bestaat uit twee versies:  

  • Indicatief gebruik. Voor deze situatie geeft het model een snel en indicatief overzicht van alle aansluitmogelijkheden. 
  • Expert-gebruik. Deze versie is bedoeld voor een expert die ook zelf aan de slag met de onderleggers van het model. De uitleg hiervoor vind je in het keuzemodel onder het tabblad 'instructie expert versie'.

Downloads

Download het keuzemodel of lees meer over de achtergrond ervan in het rapport van Atriensis.

Vragen?

Heb je meer vragen over het keuzemodel? Neem dan contact op met onze helpdesk. Een van onze adviseurs helpt je graag verder.
Cookie-instellingen